埃德蒙顿华人社区-Edmonton China

返回列表 发新帖
楼主: kingsnake

[其他] 梨渦 去飲茶啦

老杨团队,追求完美;客户至上,服务到位!
[ 我宜加去個野食腸粉,你有時間就黎啦 ]/ L* J) Q* Z$ O' A* U! M
[ 包你食吾曬 ]
( ]" ~4 w5 ]7 B; `[ 仲有,距d鳳爪認真嘛嘛 ]
2 w4 N/ z$ o8 G5 M) _% pkingsnake 发表于 2011-6-27 12:01

; ~9 Z! I: y$ @& W8 F1 m3 P1 ]  A; s) |, g2 {
我今日要凑仔啊,星期六去试下。我个仔好中意凤爪鸭掌嘎。
[ 想食好味道既鳳爪同鴨掌,你地實會失望架勒,哥d就去 皇城同埋 潮樓啦 ]7 w* v7 @9 ~# V% n. s. z. ]" A
[ 今日一碗粥同兩碟腸粉都飽曬,埋單 $11.20 ]2 r" [2 g' U7 t
[ 禮拜六見到面請你食腸粉,任食唔嬲 ]
大型搬家
[ 想食好味道既鳳爪同鴨掌,你地實會失望架勒,哥d就去 皇城同埋 潮樓啦 ]7 j0 {) [2 _# ]5 m5 ~
[ 今日一碗粥同兩碟腸粉都飽曬,埋單 $11.20 ]
% k4 V& u3 \4 g# x" d[ 禮拜六見到面請你食腸粉,任食唔嬲 ]
+ V" ~6 W3 t& t- B$ z0 ykingsnake 发表于 2011-6-27 20:25

, i8 T+ I; d9 w* M2 G0 J) {' G5 n) T2 k7 a
好啊,我礼拜五开始吾食饭。
老杨团队 追求完美
完全明白,好想试试个间肠粉。蛇王方便讲我听吗?
大型搬家
完全明白,好想试试个间肠粉。蛇王方便讲我听吗?
+ V' o& D( H/ o# x" [apiel 发表于 2011-7-1 09:37

/ W; ~2 {) F3 t# R
2 `7 }6 a0 `+ F3 Z# |( |$ X' W香满楼喔。我好少去个边,怕荡失路,而家呢个城市的司机好无耐性,唉。
[ 講真啦。 祈實個道除佐 腸粉同 蝦餃, 真係冇乜其它好野食架 ]
1 ~! A8 U/ W& F) ?6 U. q) j$ ^[ 食完攪肚米賴我呀 ]
边度有大碟肠粉食啊,叫埋我啦,吾该晒.
梨涡 i wanna touch u
边度有大碟肠粉食啊,叫埋我啦,吾该晒.
; @" R% h/ v6 |* ICAI 发表于 2011-7-4 01:01
3 O6 i0 G# H, k# O. {0 u

: b# P& X" x; n  W1 }35楼
梨涡 i wanna touch u8 i3 G9 l: E! H% c* H
SheJing 发表于 2011-7-4 08:28
' f; y1 K9 L# D0 _

+ ^) r& H9 G" u* I不要叫蛇精,叫神经!
都系要问下D老华侨先知系边,吾该晒.
都系要问下D老华侨先知系边,吾该晒.3 b: g* N& T6 S" u/ d# \' S5 y6 ^
CAI 发表于 2011-7-5 00:32
6 K% O" w3 C1 s- @
9 t  q+ ~& [  y
75st 90AVE ,刚刚游完水,想吃碟肠粉,打电话过去问左一下,11点钟开门。
同言同羽 置业良晨
去佐啦,环境比很多餐厅都好。D肠粉很大碟,比龙庭的起码大1/3,粉的口感很好,D料就麻麻地,2.99好抵吃,叉烧包都系,一笼有3个,喜欢即叫即蒸,它家D辣椒酱,大赞!!!!不过最恐怖就是,吃肠粉吃到一半,有条钢丝擦D钢丝响里边,搞到我吾知点。
去佐啦,环境比很多餐厅都好。D肠粉很大碟,比龙庭的起码大1/3,粉的口感很好,D料就麻麻地,2.99好抵吃,叉烧包都系,一笼有3个,喜欢即叫即蒸,它家D辣椒酱,大赞!!!!不过最恐怖就是,吃肠粉吃到一半,有条钢丝 ...
3 M' ^9 U0 _% i; c4 C梨涡浅笑 发表于 2011-7-6 15:38

7 ?; H* O1 i  \* e9 k$ W) \! R; @$ f# T/ c/ l. r9 M$ l
[  好彩,唔係我食到 。]
3 H: Q% E; W0 }. M. H9 h! G/ h% q[  我都係鍾意食蝦腸同牛腸喳。 ]
[  好彩,唔係我食到 。]$ W- Z/ i. N  s
[  我都係鍾意食蝦腸同牛腸喳。 ]
6 O( [0 K7 \% h/ r2 _- v0 a4 a" Rkingsnake 发表于 2011-7-6 16:56
! C+ F) [- r( ]3 H
9 z' |1 i- L2 o4 W! p8 D
不过真系好抵,食够10元免茶钱。下次我都试下虾肠,今日将D凤爪汁淋罗去D肠粉到,真系己好吃。
好,休息去食下
同言同羽 置业良晨
不过真系好抵,食够10元免茶钱。下次我都试下虾肠,今日将D凤爪汁淋罗去D肠粉到,真系己好吃。* K) Q" z4 S; g
梨涡浅笑 发表于 2011-7-6 17:12

( [9 t, Y" Q  `" x* b' r( `4 p- d3 \# S* y7 ?: ?0 v
[ 我都話d腸粉抵食架啦 ]
* l4 J8 P- s  y3 N  ?3 Q3 {. E5 ~[ 鳳爪就 皇城/潮樓 ]
0 F9 @  X$ s6 ]4 K[ 蝦餃 燒賣就 紅鳳凰 ]
7 w$ H1 t" H6 A5 m[ 好食就有個句講個句, 最憎人亂禁托 ], C& l/ `( `- H
; U8 X& J! k( C, }5 R
[ 我頭先至去佐 紅鳳凰 ]
大型搬家
喂喂,各位想吃肠粉的注意,肠粉东主去了度假,7月尾先番,大家吾好去摸门钉。
[ 我都話d腸粉抵食架啦 ]. M7 J2 ?2 Q: V  u
[ 鳳爪就 皇城/潮樓 ], R2 O) |& a7 }! m
[ 蝦餃 燒賣就 紅鳳凰 ]. O3 q( W' b- X" Q+ f: g: @( _" m3 r
[ 好食就有個句講個句, 最憎人亂禁托 ]
& v# R1 U- i* l. R5 Q: z$ A+ y2 j+ B% k; D, G- U1 y2 b
[ 我頭先至去佐 紅鳳凰 ]
3 B- n  V& U( }# R. N8 A/ O. ukingsnake 发表于 2011-7-8 15:15
" P8 s# u( u# S. t1 N& M9 [

# J& o1 A9 d1 `% p6 s9 l红凤凰向边?
( h# z! x- d) |! n( o: _: R我地早上想去吃肠粉,不过吾开。后来去了太子轩,无位泊。突然发现一间喜上(尚)喜,D煲仔饭好得 ,仲送一碟生菜,个芒果布丁很大碗,几抵食。不过吾好叫纪子竹丝鸡,因为系普通鸡。
红凤凰向边?0 C9 t. V0 I7 E" m+ X- o
我地早上想去吃肠粉,不过吾开。后来去了太子轩,无位泊。突然发现一间喜上(尚)喜,D煲仔饭好得 ,仲送一碟生菜,个芒果布丁很大碗,几抵食。不过吾好叫纪子竹丝鸡,因为系普通鸡。
- K! L7 o; ?  F, X梨涡浅笑 发表于 2011-7-8 16:23
) H5 ?9 P0 q! H3 L" P, A0 j
% x3 |$ L: J* }9 R9 O
[ 係咩。我都唔覺得有乜點心抵食。但係就只去過兩次,一次仲刪門添。]) P* y9 k# \8 G! f/ S& d
[ 出便裝修都嘛馬查 ]
理袁律师事务所
[ 係咩。我都唔覺得有乜點心抵食。但係就只去過兩次,一次仲刪門添。]& p/ [2 y" g$ _: k9 G
[ 出便裝修都嘛馬查 ]
  a# \" }+ E4 b2 H; P3 Kkingsnake 发表于 2011-7-8 19:05

/ ~0 ?, y, J) I, R5 g" [; W/ U( I
8 K( h) k) {6 W3 }" n% R你要看下个特价菜牌或者问下老板娘,个芒果布丁2.50,系老板娘介绍嘎。点心纸D点心就真系吾抵食嘎啦,3.50起。煲仔饭9蚊送一碟时菜,肠粉+粥8蚊。都吾系话零舍抵食,不过有时候真系吾想去唐人街甘远,来回省大半个钟嘎。
同言同羽 置业良晨
红凤凰向边?
( L! C0 J1 [; }  Q3 \6 b( I7 M$ u. v. J( D. O: q- y0 Z埃德蒙顿,Edmonton我地早上想去吃肠粉,不过吾开。后来去了太子轩,无位泊。突然发现一间喜上(尚)喜,D煲仔饭好得 ,仲送一碟生菜,个芒果布丁很大碗,几抵食。不过吾好叫纪子竹丝鸡,因为系普通鸡。
( c8 L% \  \9 ?& p: h* ^& Q" B) a3 k7 P( _, `, e
红凤凰系K士围个边,个点心师傅系原美丽华架,喜上喜就未饮过茶,食饭还可以,焗鱼肠几正,
同言同羽 置业良晨
嘿嘿,哪家的炸两好吃量又足??# w6 c. n; F  e! e& R$ r/ x
我是肠粉迷~
嘿嘿,哪家的炸两好吃量又足??埃德蒙顿,Edmonton7 L! X0 {7 J8 h" Z' l7 [" [- K( a* N4 }1 \! g6 S
我是肠粉迷~
& p% B2 `# K  w1 h7 i( W# s% i4 a5 A% _4 l
西边的达成餐厅的炸两听说顶好,我未试过
你要看下个特价菜牌或者问下老板娘,个芒果布丁2.50,系老板娘介绍嘎。点心纸D点心就真系吾抵食嘎啦,3.50起。煲仔饭9蚊送一碟时菜,肠粉+粥8蚊。都吾系话零舍抵食,不过有时候真系吾想去唐人街甘远,来回省大半 ...& a; B* p8 ^' I' m9 K# x0 d
梨涡浅笑 发表于 2011-7-8 19:19
3 N2 l9 E- N4 n3 Y  M' V

# h, G8 \' q2 h  Y; w( f1 [: M[  又再試下呢間 喜尚係,食物算ok, 沒什麽特色, 但上菜的時間超長。]
大型搬家
[  又再試下呢間 喜尚係,食物算ok, 沒什麽特色, 但上菜的時間超長。], T1 p5 {$ \, ~/ D
kingsnake 发表于 2011-7-24 14:16
- e) {$ d  Z% V' m! H. `+ J
4 W" P5 X' g0 h- y5 D! N
我本来今日去嘎,不过个仔话个度D凤爪很辣,就去左金汉。
9 [( ], @! a$ W饮茶就度度都差吾多个D品种,不过我吾系几中意喜D服务员,成日走过来失惊无神甘突然同我讲也,够骨向个口度,都吾知点应她,吾应又好似无礼貌甘。
老柳教车
[ 我今日都連續試佐兩間,幾乎食到滯曬。紅鳳凰賣緊 19蚊隻龍蝦,都幾抵食。不過,千祈唔好加麵底,d 麵都唔靚,重要加多5蚊添。]
嘿嘿,哪家的炸两好吃量又足??埃德蒙顿,Edmonton7 L! X0 {7 J8 h" Z' l7 [" [: ]: S2 f: o3 ~4 s  v- i
我是肠粉迷~* t! u9 r9 |+ L" s3 R# P

$ v0 e( w3 s' L+ p, h/ u% H8 I西边的达成餐厅的炸两听说顶好,我未试过
/ ]' T1 q1 M+ L6 x  [CAI 发表于 2011-7-21 01:05

% g$ B: r7 Q( x* Z2 i6 ?# _) i. b8 W" l/ F* B' m0 N" ?3 J% I
系?呢间又响边?