埃德蒙顿华人社区-Edmonton China

返回列表 发新帖
楼主: kingsnake

[其他] 梨渦 去飲茶啦

老杨团队,追求完美;客户至上,服务到位!
[ 我宜加去個野食腸粉,你有時間就黎啦 ]
2 g2 x" ~6 ]7 e9 a[ 包你食吾曬 ]
6 L+ Q- U0 g+ ~+ ?0 J. ]! v[ 仲有,距d鳳爪認真嘛嘛 ]8 F2 e' d1 Y# l7 R3 w
kingsnake 发表于 2011-6-27 12:01
' P& [" n/ D' p7 X# T2 S. ]

% R3 d9 t9 m, q- d我今日要凑仔啊,星期六去试下。我个仔好中意凤爪鸭掌嘎。
[ 想食好味道既鳳爪同鴨掌,你地實會失望架勒,哥d就去 皇城同埋 潮樓啦 ]
( j/ `0 Q& |$ X[ 今日一碗粥同兩碟腸粉都飽曬,埋單 $11.20 ]7 K  W1 K$ j8 M. i  l* _% |3 F5 A& c  [3 F
[ 禮拜六見到面請你食腸粉,任食唔嬲 ]
[ 想食好味道既鳳爪同鴨掌,你地實會失望架勒,哥d就去 皇城同埋 潮樓啦 ]4 K1 @3 ]* @+ G$ O. I; {6 ^" e$ F
[ 今日一碗粥同兩碟腸粉都飽曬,埋單 $11.20 ]4 C# ^% b% C, I
[ 禮拜六見到面請你食腸粉,任食唔嬲 ]  B7 Y5 ]' W! Q3 K' j5 ]
kingsnake 发表于 2011-6-27 20:25
* s7 }, e8 z/ N: o+ I! g2 J1 V
; _. V4 E" ~. A4 X
好啊,我礼拜五开始吾食饭。
老杨团队 追求完美
完全明白,好想试试个间肠粉。蛇王方便讲我听吗?
完全明白,好想试试个间肠粉。蛇王方便讲我听吗?
% \" {" C  u8 g: wapiel 发表于 2011-7-1 09:37

: Q8 U) B% @. r5 V+ E
, N0 d  y3 S# D! a5 O, @) [香满楼喔。我好少去个边,怕荡失路,而家呢个城市的司机好无耐性,唉。
理袁律师事务所
[ 講真啦。 祈實個道除佐 腸粉同 蝦餃, 真係冇乜其它好野食架 ]
+ b( c# _0 j8 x# f: B  ~[ 食完攪肚米賴我呀 ]
边度有大碟肠粉食啊,叫埋我啦,吾该晒.
梨涡 i wanna touch u
边度有大碟肠粉食啊,叫埋我啦,吾该晒.
1 ?( R% P1 L# bCAI 发表于 2011-7-4 01:01
, w; b- C# s1 y* y) ]) w
/ [. y9 o$ W3 \! s
35楼
梨涡 i wanna touch u
$ E8 o! ]; K/ C# O3 e! k( }* oSheJing 发表于 2011-7-4 08:28
- j' s: Q9 c! R2 |9 ^, I# h

6 F- O# z8 F  P1 z# \: |不要叫蛇精,叫神经!
大型搬家
都系要问下D老华侨先知系边,吾该晒.
都系要问下D老华侨先知系边,吾该晒.
! R6 v5 V. m' _/ s( c. H& p, pCAI 发表于 2011-7-5 00:32
5 K$ A4 W# z- R+ |! C* z
; x1 W& s8 f8 T9 @  _8 p9 g
75st 90AVE ,刚刚游完水,想吃碟肠粉,打电话过去问左一下,11点钟开门。
同言同羽 置业良晨
去佐啦,环境比很多餐厅都好。D肠粉很大碟,比龙庭的起码大1/3,粉的口感很好,D料就麻麻地,2.99好抵吃,叉烧包都系,一笼有3个,喜欢即叫即蒸,它家D辣椒酱,大赞!!!!不过最恐怖就是,吃肠粉吃到一半,有条钢丝擦D钢丝响里边,搞到我吾知点。
去佐啦,环境比很多餐厅都好。D肠粉很大碟,比龙庭的起码大1/3,粉的口感很好,D料就麻麻地,2.99好抵吃,叉烧包都系,一笼有3个,喜欢即叫即蒸,它家D辣椒酱,大赞!!!!不过最恐怖就是,吃肠粉吃到一半,有条钢丝 ...
! A/ K/ o2 ]/ m# A* R梨涡浅笑 发表于 2011-7-6 15:38

( Y& _. O( E6 A- q* T1 m$ E& ^9 X- H- K2 Y2 x/ u* }. P
[  好彩,唔係我食到 。]
: Z- J: Y& B" w* I. P6 d. S4 C[  我都係鍾意食蝦腸同牛腸喳。 ]
[  好彩,唔係我食到 。]
8 }4 V- x3 B" C, S8 ~8 A: K' n8 D& \[  我都係鍾意食蝦腸同牛腸喳。 ]* I( t3 C9 ^. l
kingsnake 发表于 2011-7-6 16:56

* a6 V5 W+ ?0 d* F/ r4 s& O, n+ S, S
不过真系好抵,食够10元免茶钱。下次我都试下虾肠,今日将D凤爪汁淋罗去D肠粉到,真系己好吃。
好,休息去食下
同言同羽 置业良晨
本帖最后由 kingsnake 于 2011-7-8 15:23 编辑 6 E% r# t0 ?# M* F# p) Q, X; A
不过真系好抵,食够10元免茶钱。下次我都试下虾肠,今日将D凤爪汁淋罗去D肠粉到,真系己好吃。; r& X$ e/ v7 H9 w. @% }. E' I: q0 Q% C' M
梨涡浅笑 发表于 2011-7-6 17:12

* z3 J) y2 {9 W8 i% b
/ Z! }2 G4 Z0 t# u: ~: ?[ 我都話d腸粉抵食架啦 ]6 Z) W; ?* F0 m
[ 鳳爪就 皇城/潮樓 ]6 g# \7 z, _9 g+ W( Z; C8 M
[ 蝦餃 燒賣就 紅鳳凰 ]
$ A: I! _# Z' d' t" ~[ 好食就有個句講個句, 最憎人亂禁托 ]9 s+ S* v6 x) T0 m
: v  _; m7 }" |1 l& N3 B' x. ?. K) s% F
[ 我頭先至去佐 紅鳳凰 ]
喂喂,各位想吃肠粉的注意,肠粉东主去了度假,7月尾先番,大家吾好去摸门钉。
[ 我都話d腸粉抵食架啦 ]* f; b- |8 R. z9 @1 P4 {
[ 鳳爪就 皇城/潮樓 ]
" j: E5 @6 g8 D7 f5 c[ 蝦餃 燒賣就 紅鳳凰 ]
: W7 N* H% C3 `" Q! ?[ 好食就有個句講個句, 最憎人亂禁托 ]
; w6 `4 B% N- j4 ]3 K* s, W
7 o5 y1 n, x4 K. e5 [[ 我頭先至去佐 紅鳳凰 ]7 I) W) q: s! l
kingsnake 发表于 2011-7-8 15:15

- R1 M+ r9 {' z7 Z
. R/ O; p* S: s+ _4 Q6 k  ~& C红凤凰向边?
6 y7 j2 I6 e1 z# g. D, q/ I我地早上想去吃肠粉,不过吾开。后来去了太子轩,无位泊。突然发现一间喜上(尚)喜,D煲仔饭好得 ,仲送一碟生菜,个芒果布丁很大碗,几抵食。不过吾好叫纪子竹丝鸡,因为系普通鸡。
理袁律师事务所
红凤凰向边?
: G& H% q6 _6 \我地早上想去吃肠粉,不过吾开。后来去了太子轩,无位泊。突然发现一间喜上(尚)喜,D煲仔饭好得 ,仲送一碟生菜,个芒果布丁很大碗,几抵食。不过吾好叫纪子竹丝鸡,因为系普通鸡。
7 [' A6 H8 W. M6 A# }. ]梨涡浅笑 发表于 2011-7-8 16:23
; p# m3 L. N; E: |

6 ~  p/ J( X! j4 K( y: E. q& r$ c[ 係咩。我都唔覺得有乜點心抵食。但係就只去過兩次,一次仲刪門添。]* u0 |9 P- [. S6 U1 k
[ 出便裝修都嘛馬查 ]
[ 係咩。我都唔覺得有乜點心抵食。但係就只去過兩次,一次仲刪門添。]. s5 W9 m9 h  s! r$ R" l
[ 出便裝修都嘛馬查 ]# F% U5 o$ j  e/ v9 I1 c
kingsnake 发表于 2011-7-8 19:05

1 a7 w9 B+ t# b/ y; X5 g: M7 Q# r8 s4 A& U2 q( t4 R7 q+ a+ k
你要看下个特价菜牌或者问下老板娘,个芒果布丁2.50,系老板娘介绍嘎。点心纸D点心就真系吾抵食嘎啦,3.50起。煲仔饭9蚊送一碟时菜,肠粉+粥8蚊。都吾系话零舍抵食,不过有时候真系吾想去唐人街甘远,来回省大半个钟嘎。
同言同羽 置业良晨
红凤凰向边?
) R/ }9 b1 i9 _9 Y, @: C* G$ u. v. J( D. O: q- y0 Z埃德蒙顿,Edmonton我地早上想去吃肠粉,不过吾开。后来去了太子轩,无位泊。突然发现一间喜上(尚)喜,D煲仔饭好得 ,仲送一碟生菜,个芒果布丁很大碗,几抵食。不过吾好叫纪子竹丝鸡,因为系普通鸡。
2 a* J5 Y. @; _. t+ t' p
7 g. w- Y5 c' }% V红凤凰系K士围个边,个点心师傅系原美丽华架,喜上喜就未饮过茶,食饭还可以,焗鱼肠几正,
同言同羽 置业良晨
嘿嘿,哪家的炸两好吃量又足??
5 W% j+ |- e- p; W8 l- F4 P! k我是肠粉迷~
嘿嘿,哪家的炸两好吃量又足??埃德蒙顿,Edmonton7 L! X0 {7 J8 h" Z' l7 [" [7 }* A7 [3 Y8 `9 H
我是肠粉迷~
8 A4 ~  G0 U7 `; j4 P! ]5 t$ X/ [/ R4 }- l: B) s! S
西边的达成餐厅的炸两听说顶好,我未试过
你要看下个特价菜牌或者问下老板娘,个芒果布丁2.50,系老板娘介绍嘎。点心纸D点心就真系吾抵食嘎啦,3.50起。煲仔饭9蚊送一碟时菜,肠粉+粥8蚊。都吾系话零舍抵食,不过有时候真系吾想去唐人街甘远,来回省大半 ...
* D% d% @! |+ C- n2 {) `$ }梨涡浅笑 发表于 2011-7-8 19:19

* N: r% H1 [* o9 [. D4 g. u6 Q. o; F8 `  \
[  又再試下呢間 喜尚係,食物算ok, 沒什麽特色, 但上菜的時間超長。]
[  又再試下呢間 喜尚係,食物算ok, 沒什麽特色, 但上菜的時間超長。]
5 v9 [. }( ?* w  T0 Mkingsnake 发表于 2011-7-24 14:16

' ]2 V" h: m( u) D) I' B4 X3 e4 ~# b# n
我本来今日去嘎,不过个仔话个度D凤爪很辣,就去左金汉。
: L: j- _; J3 {饮茶就度度都差吾多个D品种,不过我吾系几中意喜D服务员,成日走过来失惊无神甘突然同我讲也,够骨向个口度,都吾知点应她,吾应又好似无礼貌甘。
[ 我今日都連續試佐兩間,幾乎食到滯曬。紅鳳凰賣緊 19蚊隻龍蝦,都幾抵食。不過,千祈唔好加麵底,d 麵都唔靚,重要加多5蚊添。]
嘿嘿,哪家的炸两好吃量又足??埃德蒙顿,Edmonton7 L! X0 {7 J8 h" Z' l7 [" [
/ W8 S9 v) u  S我是肠粉迷~- Q9 U( u, [1 t
" E! ?1 a' w( v  Z+ o
西边的达成餐厅的炸两听说顶好,我未试过# P: A' t: E( B
CAI 发表于 2011-7-21 01:05
' J& Q* P* ~1 a, |& J% z

/ e- e  f. H( b0 C2 ?系?呢间又响边?