埃德蒙顿华人社区-Edmonton China

返回列表 发新帖
楼主: kingsnake

[其他] 梨渦 去飲茶啦

老杨团队,追求完美;客户至上,服务到位!
[ 我宜加去個野食腸粉,你有時間就黎啦 ]! W, M6 |7 o5 M" A2 Q) f$ u: G$ I) u
[ 包你食吾曬 ]) x* s9 B" y! g) r
[ 仲有,距d鳳爪認真嘛嘛 ]* d6 \4 e) h4 a# t
kingsnake 发表于 2011-6-27 12:01

1 {3 }: y# J$ B- z
. b) j4 t* B8 k% n我今日要凑仔啊,星期六去试下。我个仔好中意凤爪鸭掌嘎。
[ 想食好味道既鳳爪同鴨掌,你地實會失望架勒,哥d就去 皇城同埋 潮樓啦 ]+ ]+ S0 X; {' Z
[ 今日一碗粥同兩碟腸粉都飽曬,埋單 $11.20 ]
# R* m6 P; ^+ B" V" }4 N3 r3 c[ 禮拜六見到面請你食腸粉,任食唔嬲 ]
[ 想食好味道既鳳爪同鴨掌,你地實會失望架勒,哥d就去 皇城同埋 潮樓啦 ]
7 ]6 ~6 z6 M% R9 S9 g; |[ 今日一碗粥同兩碟腸粉都飽曬,埋單 $11.20 ]
* K0 a' b- D& c1 F[ 禮拜六見到面請你食腸粉,任食唔嬲 ]
9 ~" }" S+ Y* ?! K. Jkingsnake 发表于 2011-6-27 20:25

$ I: \/ ^$ b8 r2 y: L5 W  ^9 Z+ g1 ^9 R; O
好啊,我礼拜五开始吾食饭。
老杨团队 追求完美
完全明白,好想试试个间肠粉。蛇王方便讲我听吗?
完全明白,好想试试个间肠粉。蛇王方便讲我听吗?
+ b1 X$ X9 Q+ C9 japiel 发表于 2011-7-1 09:37
# b5 w) d; b+ s! b
8 I$ y) n. a1 v' K8 @( e
香满楼喔。我好少去个边,怕荡失路,而家呢个城市的司机好无耐性,唉。
[ 講真啦。 祈實個道除佐 腸粉同 蝦餃, 真係冇乜其它好野食架 ]9 Q6 N% I9 s# v$ E
[ 食完攪肚米賴我呀 ]
边度有大碟肠粉食啊,叫埋我啦,吾该晒.
梨涡 i wanna touch u
边度有大碟肠粉食啊,叫埋我啦,吾该晒.; A3 C0 V+ M9 @9 q6 E0 y# L
CAI 发表于 2011-7-4 01:01

) a% \) {+ F6 n; |  H/ ^( p
" V8 ~1 V% Q2 [; Z35楼
梨涡 i wanna touch u
8 s/ c2 B1 O: O2 ESheJing 发表于 2011-7-4 08:28
! P, E0 F! S6 e7 g* t% x, @

2 j2 Q! S) O# y  u不要叫蛇精,叫神经!
都系要问下D老华侨先知系边,吾该晒.
都系要问下D老华侨先知系边,吾该晒.
( }7 E; d1 S/ n" u; L- ?+ S: eCAI 发表于 2011-7-5 00:32

) n8 p- z5 [  k9 L4 b9 d: W) K, u8 L+ N$ a- D0 o; k) a- L- W6 ]
75st 90AVE ,刚刚游完水,想吃碟肠粉,打电话过去问左一下,11点钟开门。
同言同羽 置业良晨
去佐啦,环境比很多餐厅都好。D肠粉很大碟,比龙庭的起码大1/3,粉的口感很好,D料就麻麻地,2.99好抵吃,叉烧包都系,一笼有3个,喜欢即叫即蒸,它家D辣椒酱,大赞!!!!不过最恐怖就是,吃肠粉吃到一半,有条钢丝擦D钢丝响里边,搞到我吾知点。
老柳教车
去佐啦,环境比很多餐厅都好。D肠粉很大碟,比龙庭的起码大1/3,粉的口感很好,D料就麻麻地,2.99好抵吃,叉烧包都系,一笼有3个,喜欢即叫即蒸,它家D辣椒酱,大赞!!!!不过最恐怖就是,吃肠粉吃到一半,有条钢丝 ...% G9 \* |: |6 Y: ]
梨涡浅笑 发表于 2011-7-6 15:38
) H  {9 |0 ?' t# ]9 V, ~( p

) l7 C  K* V' Y[  好彩,唔係我食到 。]
5 R3 M/ T% B% U: g. r0 m[  我都係鍾意食蝦腸同牛腸喳。 ]
[  好彩,唔係我食到 。]5 I' m) o+ z/ J
[  我都係鍾意食蝦腸同牛腸喳。 ]9 M% v7 v% Z7 _8 M( B. [5 Y; x: O
kingsnake 发表于 2011-7-6 16:56

3 [7 ~% C( p' T2 C  g- D! D9 N/ d/ _& \, {/ n" L& ?! y. v
不过真系好抵,食够10元免茶钱。下次我都试下虾肠,今日将D凤爪汁淋罗去D肠粉到,真系己好吃。
好,休息去食下
理袁律师事务所
同言同羽 置业良晨
3 H; G3 A/ P: W
不过真系好抵,食够10元免茶钱。下次我都试下虾肠,今日将D凤爪汁淋罗去D肠粉到,真系己好吃。- ^. d3 [: \' X* v( B1 E5 ^
梨涡浅笑 发表于 2011-7-6 17:12
6 p4 t- M6 b4 A9 F; c

* k& h8 y& |& R, y- k( R# n) \[ 我都話d腸粉抵食架啦 ]
8 E. K7 j- C6 E/ u: T[ 鳳爪就 皇城/潮樓 ]3 d, W7 H* w2 Z
[ 蝦餃 燒賣就 紅鳳凰 ]
5 }" {$ n/ G  Q6 V[ 好食就有個句講個句, 最憎人亂禁托 ]
# l$ l: V8 ~: _# ?9 w8 A1 O' h9 {/ F& k3 P/ f$ [/ i
[ 我頭先至去佐 紅鳳凰 ]
喂喂,各位想吃肠粉的注意,肠粉东主去了度假,7月尾先番,大家吾好去摸门钉。
[ 我都話d腸粉抵食架啦 ]
8 Y, W8 V0 J5 V" [% K6 E  x3 |[ 鳳爪就 皇城/潮樓 ]
+ ?6 Z. B' o* T0 f[ 蝦餃 燒賣就 紅鳳凰 ]3 b/ p8 w, B( b+ t9 r8 l7 T9 ]
[ 好食就有個句講個句, 最憎人亂禁托 ]9 d$ k+ y2 T2 \7 e4 v
5 f: V5 A/ e$ E" W8 X
[ 我頭先至去佐 紅鳳凰 ]7 H  f) B; o' x' S1 L
kingsnake 发表于 2011-7-8 15:15
' t* r& l' x3 e1 f. v
3 F# x1 P+ R; T8 m# p
红凤凰向边?6 \2 ?6 H8 B6 x; V
我地早上想去吃肠粉,不过吾开。后来去了太子轩,无位泊。突然发现一间喜上(尚)喜,D煲仔饭好得 ,仲送一碟生菜,个芒果布丁很大碗,几抵食。不过吾好叫纪子竹丝鸡,因为系普通鸡。
红凤凰向边?
3 a# Y  [5 F! K, @0 D7 |我地早上想去吃肠粉,不过吾开。后来去了太子轩,无位泊。突然发现一间喜上(尚)喜,D煲仔饭好得 ,仲送一碟生菜,个芒果布丁很大碗,几抵食。不过吾好叫纪子竹丝鸡,因为系普通鸡。
/ }/ Y; h! Y/ N$ S7 {. N梨涡浅笑 发表于 2011-7-8 16:23

! ]- n+ c2 _9 P$ ^! ?
; E5 J3 Y3 ~6 m+ f& V: w[ 係咩。我都唔覺得有乜點心抵食。但係就只去過兩次,一次仲刪門添。]1 f, i3 O* K- f- {2 |& s" S9 t
[ 出便裝修都嘛馬查 ]
[ 係咩。我都唔覺得有乜點心抵食。但係就只去過兩次,一次仲刪門添。]- f" R- t- K; R
[ 出便裝修都嘛馬查 ]2 p' t7 c8 J( {& d
kingsnake 发表于 2011-7-8 19:05
, h4 U- C: y: y- r5 h. w- }
' b! N6 o$ W& E. g" ^7 F3 j
你要看下个特价菜牌或者问下老板娘,个芒果布丁2.50,系老板娘介绍嘎。点心纸D点心就真系吾抵食嘎啦,3.50起。煲仔饭9蚊送一碟时菜,肠粉+粥8蚊。都吾系话零舍抵食,不过有时候真系吾想去唐人街甘远,来回省大半个钟嘎。
同言同羽 置业良晨
红凤凰向边?3 B# F  b  N' i7 P( O; e# {
$ u. v. J( D. O: q- y0 Z埃德蒙顿,Edmonton我地早上想去吃肠粉,不过吾开。后来去了太子轩,无位泊。突然发现一间喜上(尚)喜,D煲仔饭好得 ,仲送一碟生菜,个芒果布丁很大碗,几抵食。不过吾好叫纪子竹丝鸡,因为系普通鸡。- \" ^& D$ F' a4 K. q
8 r+ d+ G6 b9 o7 h) D( t
红凤凰系K士围个边,个点心师傅系原美丽华架,喜上喜就未饮过茶,食饭还可以,焗鱼肠几正,
同言同羽 置业良晨
嘿嘿,哪家的炸两好吃量又足??- |( V3 w  a0 U& z' T, v6 G
我是肠粉迷~
大型搬家
嘿嘿,哪家的炸两好吃量又足??埃德蒙顿,Edmonton7 L! X0 {7 J8 h" Z' l7 [" [2 Q/ ~8 u' L1 z4 c
我是肠粉迷~
$ A1 ~# P/ d8 E) ^* T
, b: ]0 ?6 q) Q7 O西边的达成餐厅的炸两听说顶好,我未试过
你要看下个特价菜牌或者问下老板娘,个芒果布丁2.50,系老板娘介绍嘎。点心纸D点心就真系吾抵食嘎啦,3.50起。煲仔饭9蚊送一碟时菜,肠粉+粥8蚊。都吾系话零舍抵食,不过有时候真系吾想去唐人街甘远,来回省大半 ...) K" [" g1 i9 f6 Z, B
梨涡浅笑 发表于 2011-7-8 19:19

7 M+ {+ s, u+ E# z6 l9 \# G
2 b4 m7 r. p+ D( l& a$ \2 m# X5 ?[  又再試下呢間 喜尚係,食物算ok, 沒什麽特色, 但上菜的時間超長。]
[  又再試下呢間 喜尚係,食物算ok, 沒什麽特色, 但上菜的時間超長。], C: q4 S1 E6 {
kingsnake 发表于 2011-7-24 14:16

' E. E: b, [' K' c7 j# t
, X0 Q+ D8 l) x- A5 g1 e我本来今日去嘎,不过个仔话个度D凤爪很辣,就去左金汉。( S- {& y; k* H" i9 [
饮茶就度度都差吾多个D品种,不过我吾系几中意喜D服务员,成日走过来失惊无神甘突然同我讲也,够骨向个口度,都吾知点应她,吾应又好似无礼貌甘。
[ 我今日都連續試佐兩間,幾乎食到滯曬。紅鳳凰賣緊 19蚊隻龍蝦,都幾抵食。不過,千祈唔好加麵底,d 麵都唔靚,重要加多5蚊添。]
老柳教车
嘿嘿,哪家的炸两好吃量又足??埃德蒙顿,Edmonton7 L! X0 {7 J8 h" Z' l7 [" [
& \" l% P: W# L4 F我是肠粉迷~
- F8 ?6 }1 z0 R/ b, W. [7 ~
* w3 Y1 j* N# y# x西边的达成餐厅的炸两听说顶好,我未试过
. d: y6 p9 y, u' A) @CAI 发表于 2011-7-21 01:05

2 d+ z( U. P0 t8 m: ]. `9 a
' s7 \, {7 v3 L' F) g4 \" T( `系?呢间又响边?
大型搬家